top of page

Bouw mee

gebed in huiselijke kring

BIDDEN IN HUISELIJKE KRING

U woont in een parochie of maakt deel uit van een gemeenschap, dus u kent ongetwijfeld priesters. Wij stellen voor dat u, eventueel samen met andere gezinnen, op regelmatige tijdstippen in de huiskring samenkomt om voor een concrete priester te bidden. U brengt die priester best ook op de hoogte, want het zal voor hem een hart onder de riem betekenen.

Bij wijze van hulpmiddel, kunt u hier een verloop vinden van zo’n Huiscenakel.

Indien u met een Huiscenakel begint of reeds begonnen was, of tips wenst, neem dan contact op met Luc en Agnes Vanraes (+32 467 04 41 44). Neem ook contact met hen op als u wilt meewerken om dit mooie werk uit te bouwen.

DE ROZENKRANS IN EEN RUSTOORD

Indien u regelmatig op bezoek gaat bij mensen in een rustoord, dan kunt u hen ook persoonlijk voorstellen om voor een concrete priester te bidden van uw parochie of gemeenschap. U kunt ook samen met hen bidden, of hen helpen om samen met andere bewoners op regelmatige tijdstippen of zelfs dagelijks het Rozenhoedje te bidden voor die concrete priester. Geef hen een foto van die priester. Voor veel van deze oudere mensen betekent dit een nieuw hoofdstuk in hun leven. U brengt die priester best ook op de hoogte, want het zal voor hem een hart onder de riem betekenen.

Bij wijze van hulpmiddel, kunt u hier een voorbeeld vinden van zo’n Rustoordcenakel.

Indien u met Rustoordcenakel begint of reeds begonnen was, of tips wenst, neem dan contact op met Omer en Liliane Laermans (+32 497 16 09 46). Neem ook met hen contact op als u persoonlijk pastoraal verantwoordelijken in rustoorden kent, of als u actief met hen wilt meewerken om dit mooie werk uit te bouwen.

gebed in rustoord
Eucharistische aanbidding

EUCHARISTISCHE AANBIDDING

Op het kaartje hieronder vindt u plaatsen waar reeds op regelmatige basis eucharistische aanbidding plaatsvindt voor de heiliging van priesters en voor priesterroepingen. Mocht u op de hoogte zijn van nog andere plaatsen, laat het dan weten zodat wij die hier ook kunnen aan toevoegen.

Mocht u zelf met medewerking van een diaken of priester een Aanbiddingscenakel willen organiseren en u zoekt steun hieromtrent, neem dan contact op met Marianne Servaas (+32 478 62 66 89). Bij wijze van hulpmiddel, kunt u hier alvast een voorbeeld vinden van een Aanbiddingscenakel.

Gebedsuur voor priesters en roepingen

Dienaren van Jezus en Maria – Terhulpensesteenweg 708, 3090 Maleizen

Iedere donderdag is er het Rozenhoedje om 18.30 uur, de H. Mis om 19.00 uur met aansluitend aanbidding en biechtgelegenheid tot 20.45 uur.

Contact: Pater Gert Verbeken (www.hetoudekloostermaleizen.be)

Eucharistische aanbidding

Sint-Pauluskapel – Paulusstraat 16, 1570 Galmaarden

Iedere dinsdag van 20.00 tot 21.00 uur.

Contact: Sarah-Immanuel Prove

bottom of page